PROPOSICIÓ DE NO DE LLEI SOBRE CONSORCI DE BOMBERS

A LA MESA DE LES CORTS


Enric Morera i Català, Síndic del Grup Parlamentari Compromís, d’acord amb el que disposa l’article 160 i següents del RC, presenta la següent Proposició no de llei, de tramitació ordinària sobre situació dels Consorcis de Bombers de la Comunitat Valenciana.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

El 26 de juliol del 2010, els treballadors dels Consorcis de Bombers de Castelló, València i Alacant, a través dels seus representants sindicals, van traslladar al president de Consell, la situació per la qual estan passant, tant econòmica com dotacional, degut, segons ells, a la nul·la gestió i falta de pagament de les quantitats que obligatòriament hauria d'haver fet la Generalitat a través de la Conselleria de Governació.

Per este motiu, presente la següent:

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ:

Les Corts insten a la Conselleria de Governació a:

1.- Fer efectives la totalitat de les obligacions de pagament que té pendents amb els tres Consorcis de Bombers de la Comunitat, i que ascendeix a més de 31.000.000 €.

2.- Agilitzar els tramites administratius necessaris perquè els professionals de les emergències puguen realitzar la seua labor amb la màxima eficàcia, i qualitat en el servici a la ciutadania dotant-los de:
· Vestuari d'intervenció i resta d'equipament en equip de protecció individual per a l'actuació en els servicis.
· Nous equips per a la xarxa COMDES.
· Augment de plantilla per a cobrir les necessitats mínimes quant a l'estabilitat del servici, sobretot en temporada estival i en les zones costaneres de la comunitat.
· Dotació de vehicles per a atenció als sinistres en primera eixida i forestals.

3.- La Conselleria retrà compte, davant les Corts. Del compliment d’aquesta resolució en el termini d’un mes des de la seua aprovació.


Les Corts, 28 de juliol e 2010.


Enric X. Morera i Català.