PROPOSICIÓ DE LLEI SOBRE LA LLEI DE LA POLICIA AUTONÒMICA

A LA MESA DE LES CORTS

Enric Morera i Català, Síndic del Grup Parlamentari Compromís, d’acord amb el que disposa l’article 160 i següents del RC, presenta la següent Proposició no de llei, de tramitació ordinària sobre Policia Autonòmica Valenciana.
EXPOSICIÓ DE MOTIUS

L'article 55 de l'Estatut d'Autonomia, assenyala, en el seu article 55, que la Generalitat, mitjançant una Llei de les Corts, «crearà» un Cos únic de la Policia Autònoma de la Comunitat Valenciana en el marc del present Estatut i de la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. Entre les funcions que ha d'exercitar la Policia Autòctona estarà la «protecció de les persones i béns i el manteniment de la seguretat pública». Igualment en aqueix mateix precepte estatutari es diu que es crearà la «Junta de Seguretat» que, sota la Presidència del president de la Generalitat i amb representació paritària de l'Estat i de la Generalitat, coordinarà les actuacions de la Policia Autònoma i dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat.

Per tot allò exposat, presentem la següent:

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

1.- Les Corts Valencianes insten el Consell a desenvolupar l'article 55 de l'Estatut i posar en marxa per llei de les Corts la Policia Autonòmica Valenciana.

2.- El Consell retrà compte, davant les Corts, del compliment d’esta resolució en el termini de 2 mesos des de la seua aprovació.

Les Corts, 3 d’agost de 2010


Enric X. Morera i Català