PROPOSICIÓ DE NO DE LLEI SOBRE CURSOS NOCTURNS A L'IES DE CARLET

LA MESA DE LES CORTS

Josep Maria Pañella i Enric Morera i Català, Diputat i Síndic del Grup Parlamentari Compromís, d’acord amb el que disposa l’article 160 i següents del RC, presenta la següent Proposició no de llei, de tramitació ordinària sobre continuïtat de tots es cursos de batxillerat nocturn IES Eduardo Primo Marqués, de Carlet.

Ara fa més de trenta anys, un grup de carletins i de carletines es van mobilitzar per tal que l’Institut Eduardo Primo Marqués començara a impartir els cursos de batxillerat en règim nocturn. Des d’eixe moment han sigut centenars les persones que, tant de Carlet com de la resta de la comarca, han pogut cursar els estudis de batxillerat, cosa que, en molts dels casos, hauria sigut impossible si no s’haguera implantat aquest horari. Especialment molta gent treballadora, incloses les ames de casa, o molts estudiants de música, han pogut completar els estudis de batxillerat gràcies a aquest règim horari.

Enguany, la Conselleria d’Educació, de forma unilateral, ha suprimit el primer curs de batxillerat nocturn de l’IES Eduardo Primo Marqués per al pròxim curs 2010-2011, prohibint al centre fins i tot dur a terme la preinscripció, amb la pretensió clara d’eliminar, a partir del proper curs, el batxillerat nocturn a la nostra ciutat. Sent que es produiria un perjudici molt important per als nostres conciutadans i conciutadanes, i també per a altres municipis de la nostra comarca, i ateses les nombroses peticions que ja s’han produït per a matricular-se en el curs esmentat.

Per tot l’exposat és pel que presentem la següent:

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ:

1-. Les Corts insten a la Conselleria de Cultura que reconsidere la seua actitud al respecte i permeta la continuïtat de tots els cursos de batxillerat en règim nocturn a l’IES Eduardo Primo Marqués, amb la corresponent dotació pressupostària i de professorat.

Les Corts, 19 de juliol del 2010.



Josep Maria Pañella i Alcacer Enric Morera i Català