PROPOSICIÓ DE NO DE LLEI SOBRE ÀREA SOCIO-SANITARIA PEDRERA

A LA MESA DE LES CORTS



Enric Xavier Morera i Català, Síndic del Grup Parlamentari Compromís, i Josep Maria Pañella Alcácer, diputat de Compromís, d’acord amb el que disposa l’article 160 i següents del RC, presenta la següent Proposició no de llei, de tramitació ordinària.

Des de fa molts anys la comarca de la Marina Alta ve patint la manca d’infraestructures socials que donen cobertura a discapacitats intel·lectuals i malalts mentals. Davant això, aquests col·lectius que han tingut que traslladar-se a altres municipis per a poder ser atesos, tenint que desplaçar-se en alguns casos fins i tots a altres províncies del País Valencià. Després de vàries reunions amb la Conselleria de Benestar Social, es va arribar a l’acord de crear un àrea socio-sanitària, que no només done cobertura al municipi de Dénia, sinó també a tota la comarca de la Marina Alta. Dins d’aquesta àrea, estarà inclosa una Residència per a disminuïts psíquics greument afectats, un centre específic per a malalts i un centre de dia, que posarà punt i cap a una sèrie de carències històriques de la Marina Alta.

Per aquests motius i d’acord amb la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de Dénia va cedir en Ple del mes de setembre, la parcel·la ubicada junt l’antic hospital de la Pedrera, hui reconvertit en HACLE, a la Conselleria de Benestar Social. Una parcel·la de 10.279,40 m2 per a la ubicació d’aquest centre. Des d’aquest moment, la Conselleria de Benestar Social i l’Ajuntament de Dénia han vingut treballant conjuntament per a que dites infraestructures puguen ser realitzades després de molts anys d’espera; havent-se iniciat la redacció dels projectes bàsics d’execució dels centres, requisit indispensable per l’execució de les obres. A la vista de la sol·licitud de recolzament efectuada per l’Ajuntament de Dénia i consideració que dites infraestructures redundaran en benefici de tota la comarca de la Marina Alta.

Per tot l’exposat és pel que presentem la següent:

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ
Les Corts insten a la Conselleria de Benestar Social a:
1. Articular els recursos tècnics necessaris per a continuar treballant conjuntament amb l’Ajuntament de Dénia, amb el fi de dotar a la comarca de la Marina Alta de:

Una residència per disminuïts psíquics greument afectats.
Un Centre específic per a malalts mentals.
Un centre de dia.
2.- Garantir que dites infraestructures siguen realitat el més prompte possible a la vista de la demanda existent en tota la comarca de la Marina Alta.

Les Corts, 8 de setembre de 2010



Josep Maria Pañella Enric Morera i Català